torstai 5. tammikuuta 2017

Meidän tulee todella elää

"Jotkut ovat sanoneet minulle, että elävät todella vain silloin kun hiihtävät tai ovat onnellisia vain silloin kun rakastelevat ja niin edelleen. Minä vastaan heille, he eivät osaa elää."


"Tässä elämässä meillä on vain määrätty määrä tunteja elettävänämme: tuhat tai kymmenentuhatta. Jos tästä määrästä onnistumme elämään todella vain muutamia kymmeniä tunteja, se tarkoittaa sitä, että emme todellakaan ole älykkäitä."


"Meidän tulee todella elää aina, ei vain lyhyitä aikoja, vaan kaikki ne kymmenentuhatta tai satatuhatta tuntia, jotka onnistumme elämään, on elettävä intensiivisesti, ei vain oltava olemassa. On tultava yhdeksi elämän kanssa."  (Zen-mestari Engiko Taino)


Haukottelun, voivottelun ja huokausten täyttämä elämä ei kelpaa Zen-mestarille. Mutta sellaista elämämme usein on, tympeää ja ikävää.


Joku on ilmaissut asiansa näin: "Tympiminen alkaa kyllästyttää, taidanpa siirtyä itsesääliin." Hyvällä huumorilla voi olla parempi vaikutus kuin "saarnalla."


Etsimme itsellemme kaikenlaista lohdutusta, pyrimme hetkelliseen tyydytykseen, patoamme kaikin tavoin tunteitamme ja toivomme elämän alkavan huomenna.


Miksi?


                                                                                                            Markku Laitinen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti